global-e logo
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ultieme techniek van Van Stenis Group

Deel dit artikel

Van Stenis Group werkplaats

Ultieme techniek van Van Stenis Group

Voor de technische ondernemingen van Van Stenis Group, gevestigd in Moerdijk en Alphen aan de Rijn, heeft Global-e ICT solutions een volledige migratie uitgevoerd naar Azure Virtual Desktop aangevuld met Microsoft 365 services zoals Sharepoint Online,  Exchange Online en Teams. De infrastructuur is gemigreerd naar een volledige Cisco Meraki oplossing op basis van een Cisco Meraki firewall per vestiging, meerdere Meraki switches verdeeld over de vestigingen en een UniFi Management Controller om de UniFi Access Points te koppelen en te beheren voor optimale WiFi dekking.

De Van Stenis Group bestaat uit Luitec, Sellon en Startflow, gespecialiseerd in respectievelijk persluchtsystemen, rotating equipment en procesindustrie-oplossingen. Ze bieden hoogwaardige diensten en producten, variërend van technische componenten tot onderhoud, met als doel het verhogen van betrouwbaarheid en efficiëntie in verschillende industriële sectoren. In samenwerking met de kundige IT managers van Van Stenis Group is de volledige data structuur opnieuw vormgegeven om aan te sluiten op de werkwijze van Sharepoint Online. De nieuwe methodiek van Sharepoint hubs, sites en bestandsbibliotheken is toekomstbestendig en maakt de weg vrij voor legio mogelijkheden op het gebied van samenwerking en efficiëntie.

Veilig werkplekbeheer
Alle werkplekken zijn opgenomen in Microsoft Endpoint Manager zodat alle bedrijfsapparaten geregistreerd zijn en onderhevig zijn aan de gestelde beveiligingseisen. Denk aan de introductie van BitLocker schijfversleuteling, Microsoft Defender for Business antivirus en een centrale Windows Update configuratie.

Van Stenis Group aan het werk

Toekomstgerichte IT
Alles komt samen in de Azure Virtual Desktop omgeving waar iedere gebruiker vanaf waar ook ter wereld een werkplek in de cloud tot zijn of haar beschikking heeft. Uiteraard gebaseerd op de nieuwste technieken met Windows 11 Pro, alle Microsoft 365 services gekoppeld en volledig beveiligd met een op maat vormgegeven IT beveiligingsbeleid en voorwaardelijke toegang met MFA.

Door afscheid te nemen van een oude vendor-locked terminal server omgeving en gebruik te gaan maken van de nieuwe op Microsoft Azure gebaseerde IT omgeving is van Stenis Group weer volledig eigenaar van de omgeving en hebben zij zelf de controle in handen. Uiteraard is Global-e ICT solutions hierbij de geschikte partner om de omgeving naar de toekomst verder uit te bouwen en actief te blijven voorzien van vernieuwing en verbetering.

Leuk bericht? Volg onze projecten en meer via onze nieuwsbrief!

Deel dit artikel

Meer lezen

FSM Installatie Diensten en Global-e ICT solutions: Innovatieve IT-oplossingen

Breaking News: versterking in de MSP markt: Global-e wordt Previder!

Nooit meer bonnen en facturen najagen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.