global-e logo
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Italiaanse keten ondersteund in smaakmakende it

Deel dit artikel

Italiaanse-keten-ondersteund-in-smaakmakende-it

Italiaanse keten ondersteund in smaakmakende it

Laksch Hospitality Group, een Amsterdamse horecagroep, bedenkers van concepten als Renato’s, Poort Beach, De Pizzakamer & FAAM, maakt een enorme groei door. Bij een strak ingericht horecaconcept hoort een nog stabielere IT omgeving. Dat is waar Global-e ICT solutions en de restaurantketen elkaar ontmoetten.
Thomas Eerkens, Director of Research, Development & New Businesses bij Laksch Hospitality Group, denkt terug aan hoe het begon. “Het idee van de restaurants ontstond al in 2006 toen beide eigenaren elkaar ontmoetten op de Hotelschool. Zij combineerden hun opgedane kennis met hun passie voor, onder andere, de Italiaanse cultuur.”

Na het overnemen van een reeds bestaand restaurant ontstond de eerste Pizzeria van Renato’s. Daar kwam door populariteit al snel nog een restaurant bij. Een Laboratoria als productiekeuken werd geopend en een stand in de Foodhallen in Amsterdam én Den Haag kon ook niet achterblijven. In Bloemendaal aan Zee werden ook nog 2 Beach clubs geopend. Met vandaag de dag twaalf restaurants streeft de Laksch Hospitality Group ernaar om de meest authentieke Italiaanse cultuur en keuken naar Nederland te brengen.

Het recept voor succes

“Een dergelijk streven brengt ook een strak ingerichte IT infrastructuur met zich mee.” Aldus Thomas Eerkens. “Via een restaurantrelatie kwamen wij in contact met hun IT leverancier, waar zij erg over te spreken waren. Een dergelijke referentie is voor ons van groot belang. Bij een restaurant draait het niet alleen om goed eten. Een snel kassasysteem met razendsnelle Wifi voor zowel terrassen als ín de restaurants, maar ook een communicatiesysteem voor handhelds om bestellingen door te voeren, zijn een must in de horecabranche. Tel daar een altijd bereikbare telefonie-oplossing bij op en je hebt een recept voor een goedlopend restaurantketen.”

Global-e ICT solutions heeft jarenlange ervaring in IT oplossingen voor horecaondernemingen. Voor de Renato’s en Poort Beach restaurants is dan ook gezorgd voor de nodige netwerk infrastructuren met betrouwbare gastenwifi, gescheiden van de productie voor een optimaal resultaat. De accesspoints, routers en switches zijn door de specialisten van Global-e geconfigureerd. Ook de netwerkbekabeling wordt verzorgd met een standaard blauwdruk bij ieder restaurant en een betrouwbaar Unified Communications platform voor telefonie maakt het geheel compleet waardoor Laksch zich kan richten op haar core-business: authentieke Italiaanse gerechten bereiden.

Smakelijke ambities

Om de gestelde ambities ook daadwerkelijk om te zetten in werkelijkheid wordt bij het restaurantketen door meer dan 90 medewerkers hard gewerkt. “We hebben de doelstelling om ieder jaar een aantal nieuwe vestigingen te openen. Wanneer we een locatie op het oog hebben, bel ik met onze accountmanager van Global-e ICT solutions. Hij weet precies wat onze wensen en eisen zijn en komt vervolgens diezelfde locatie inventariseren. Vervolgens ontvang ik een goed doordacht voorstel voor het desbetreffende restaurant en met zoveel jaren vertrouwen in elkaar weet ik direct dat het qua IT helemaal goed zit. Ik kan mij richten op mijn werkzaamheden omdat de IT altijd volstaat.”

Leuk bericht? Volg onze projecten en meer via onze nieuwsbrief!

Deel dit artikel

Meer lezen

Breaking News: versterking in de MSP markt: Global-e wordt Previder!

Nooit meer bonnen en facturen najagen?

De technische ‘kartrekker’ van Marinus Aanhangwagens Gilze

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.