global-e logo
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De vierdaagse: hoe kan jij je biertje bestellen?

Deel dit artikel

vierdaagse

De vierdaagse: hoe kan jij je biertje bestellen?

De Nijmeegse Vierdaagse is een jaarlijks terugkerend evenement waar duizenden mensen van over de hele wereld aan deelnemen. Naast het wandelen en de festiviteiten is het natuurlijk ook belangrijk dat de deelnemers kunnen genieten van een verfrissend biertje. In deze blog bespreken we hoe het bestellen van jouw drankje in bepaalde bars en restaurants tijdens de Vierdaagse is georganiseerd en welke technische voorbereidingen daarvoor nodig zijn.

Om te beginnen wordt er tijdens de Vierdaagse gebruik gemaakt van netwerk infrastructure (switches en accesspoints) die geplaatst wordt door Global-e ICT solutions. Deze worden specifiek geïnstalleerd bij de desbetreffende buitenbars en restaurants die zich bevinden op meerdere locaties. Daarnaast worden ook twee Nijmeegse pleinen volledig voorzien van razendsnelle internetconnectiviteit.

Een van de belangrijkste technische aspecten is ervoor zorgen dat pintransacties en kassa’s soepel kunnen draaien. Dit is cruciaal voor een efficiënte en probleemloze bestelervaring. Dit stelt ons in staat om deze uitdaging weldoordacht aan te pakken. Het succesvolle verloop van vergelijkbare evenementen, zoals ook hier al gebeurd is door ons tijdens Koningsdag, heeft ervoor gezorgd dat we de nodige ervaring en kennis hebben opgebouwd op deze locatie om deze uitdaging aan te pakken.

De voorbereiding

Voordat het evenement van start gaat, is een grondige voorbereiding vereist. Dit omvat het inlezen van de standlocaties en het op locatie inrichten van alle benodigde apparatuur. De plattegrond van het evenement wordt zorgvuldig bestudeerd en gemeten om ervoor te zorgen dat er een minimale overdekking van 25% is.

Om het netwerk optimaal te laten functioneren, wordt er gewerkt met VLAN’s, zodat het netwerk specifiek wordt ingericht voor het evenement, los van het reguliere netwerk. Dit zorgt voor extra veiligheid en zorgt ervoor dat het evenementennetwerk geïsoleerd is van andere systemen. Een aparte event-omgeving wordt gecreëerd om de netwerkactiviteiten te beheren.

Daarnaast is samenwerking met andere leveranciers van groot belang. Door gezamenlijk alles te testen en af te stemmen wordt ervoor gezorgd dat alle systemen naadloos op elkaar aansluiten. Dit draagt bij aan een efficiënte en betrouwbare ervaring voor de bezoekers.

Tijdens de Vierdaagse

Gedurende alle dagen van de Vierdaagse moet het technische team stand-by zijn. Zo zijn ze direct beschikbaar zijn om te reageren op mogelijke problemen zoals uitvallende switches, problemen met accesspoints of een traag netwerk door piekbelasting. Het is essentieel dat de infrastructuur op elk moment goed functioneert, zodat de bezoekers zonder onderbrekingen van hun biertje kunnen genieten.

Om ervoor te zorgen dat alles soepel blijft draaien, is er uiteraard redundantie ingebouwd in het systeem. Deze driedubbele systemen zijn geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat als er iets uitvalt, er nog steeds een back-up is om de functionaliteit te behouden. Zelfs de handheld-apparaten die worden gebruikt voor het opnemen van bestellingen hebben een 4G-module als reserveplan, zodat ze kunnen overschakelen naar mobiele data als dat nodig is.

Een simpele bestelling?

Al met al vereist het technische aspect van het bestellen van een simpel biertje tijdens de Nijmeegse Vierdaagse een zorgvuldige planning, voorbereiding en samenwerking tussen verschillende partijen. Door de juiste technische infrastructuur en de nodige redundantie te bieden, kan er – dankzij de experts van Global-e – voor worden gezorgd dat de bezoekers zonder onderbrekingen van hun drankje kunnen genieten tijdens dit iconische evenement.

Leuk bericht? Volg onze projecten en meer via onze nieuwsbrief!

Deel dit artikel

Meer lezen

Breaking News: versterking in de MSP markt: Global-e wordt Previder!

Nooit meer bonnen en facturen najagen?

De technische ‘kartrekker’ van Marinus Aanhangwagens Gilze

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.