global-e logo
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Landgoed de Hoevens IT compliant

Deel dit artikel

Landgoed-de-hoevens

Landgoed de Hoevens IT compliant

Landgoed De Hoevens is een fijne en toegankelijke plek waar mens en natuur in evenwicht samenkomen. Het totale landgoed van maar liefst 190 hectare, behoeft met een natuurkampeerterrein, vergaderaccommodatie, vakantiehuis én natuurbegraafplaats natuurlijk een goed ingerichte IT omgeving.

Charlotte Michielsen, Office Manager en verantwoordelijk voor de marketing en communicatie van De Hoevens, beschrijft de situatie. “We hebben natuurlijk een enorm gebied hier met verschillende bedrijfsactiviteiten. Het zijn, met name door de fysieke afstand tot elkaar, kleine eilandjes waar een solide en goed geolied IT systeem wenselijk is.”

Regionaal

Passend bij de wens om zoveel mogelijk lokaal samen te werken ging De Hoevens op zoek naar een IT partner in de regio, waarmee snel en persoonlijk geschakeld kon worden. Korte lijnen, snelle reacties vanuit een vast contactpersoon, dat stond centraal. Na een korte zoektocht kwamen zij uit bij Global-e ICT solutions, een solide IT partner uit de regio. Charlotte: “Het contact was meteen heel goed, de accountmanager van Global-e heeft ter voorbereiding op de samenwerking diverse wandelingen door het gebied gemaakt om de situatie beter te begrijpen. Hij zag gelijk dat een goed bereik in zo’n uitgestrekt gebied een behoorlijke uitdaging is. Voorheen werd al met een andere IT leverancier gewerkt, maar een partnership is waar we naar op zoek waren.”

Enorme groei

Landgoed De Hoevens is al meer dan 100 jaar in eigendom van familie Van der Lande-Vogels. Het is een particulier landgoed van grote natuur- en cultuurhistorische waarde. 190 hectare graslanden, akkers, houtwallen en lanen vormen samen met monumentale boerderijgebouwen een zeldzaam Kempisch coulisselandschap. Het beekje de Oude Leij kabbelt door het groen.

De afgelopen vijf jaar is De Hoevens als organisatie erg gegroeid. Zowel qua bedrijfsactiviteiten als personele groei. Deze groei brengt ook een noodzaak tot verdere professionalisering met zich mee, en dan met name op IT gebied. Een automatiseringsslag om de efficiency te vergroten kon dan ook niet uitblijven.

Stapsgewijs zijn de verouderde ICT onderdelen vervangen voor moderne varianten. Ook is er een gerenommeerd voice systeem voor duidelijke en heldere communicatie gerealiseerd, aangevuld met een veilige cloud omgeving (Microsoft 365). Hierdoor is De Hoevens helemaal actueel op IT gebied. En behoort ook veilig thuiswerken tot de mogelijkheden.

Visie

Aansluitend hierop worden begin 2023 de vier glasvezelverbindingen vernieuwd die in gebruik zijn over het gehele landgoed en zal het Wi-Fi (gasten)-netwerk op het natuurkampeerterrein worden herzien.

“De uitvoering van al deze aanpassingen verloopt erg prettig,” aldus Charlotte. “Zo is er tijdens de werkzaamheden ook rekening gehouden met de gasten die wij hier ontvangen. Geen lawaai of overlast dus, dat past ook bij onze eigen visie.” En kijkend naar de toekomst: “We hebben langzaamaan al onze oude IT hardware uitgefaseerd en vervangen door nieuwe, betere apparatuur. We laten ons hierin volledig adviseren door Global-e. Het vertrouwen is en blijft er.”

Leuk bericht? Volg onze projecten en meer via onze nieuwsbrief!

Deel dit artikel

Meer lezen

FSM Installatie Diensten en Global-e ICT solutions: Innovatieve IT-oplossingen

Breaking News: versterking in de MSP markt: Global-e wordt Previder!

Nooit meer bonnen en facturen najagen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.