global-e logo
Search
Close this search box.

Slimmere ict en (thuis)werken in de cloud onder een vergrootglas

Deel dit artikel

thuis-werken

Slimmere ict en (thuis)werken in de cloud onder een vergrootglas

Corona zorgt voor een enorme versnelling van thuiswerkers. Dit wil niet zeggen dat iedereen ook even efficiënt aan de slag kan thuis. Daar zijn een hele hoop redenen voor te bedenken, maar waar het in ieder geval niet aan zou moeten liggen is onze informatie en communicatietechnologie. Deze was voor de Corona tijd al goed ingericht, maar door de toename van de digitale transformatie wordt er nu veel meer gebruik van gemaakt. Maar op een optimale manier?

Van de bevraagde 1000 werknemers in het onderzoek dat Kaspersky heeft laten uitvoeren in Nederland geeft de helft van de respondenten aan dat ze het thuiswerken fijn vinden. Of we nu wel of niet geheel teruggaan naar de situatie voordat er Corona heerste; thuiswerken en video vergaderen zal populairder worden.
Volgens werkend Nederland zijn de belangrijkste randvoorwaarden om goed thuis te kunnen werken de volgende, waarbij op één: toegang tot alle bestanden en softwareprogramma’s die voor werk nodig zijn. Op nummer twee staat een snelle internetverbinding, en nummer drie is goede beveiliging van data en bestanden.

In de praktijk heeft de werkgever voor een groot deel de afgelopen tijd in noodtempo voorzieningen moeten regelen om thuiswerken mogelijk te maken. Het kan daarbij gaan om voorzieningen als laptops of beeldschermen, maar ook om externe toegang tot systemen en data, en benodigde licenties voor thuisgebruik. Van de mogelijkheden om te communiceren met je collega’s via spraakbellen, videobellen, video vergaderen of het volgen van Webinars is massaal gebruik gemaakt, maar kan nu we er aan gewend zijn geraakt mogelijk optimaler en dus beter worden ingericht per organisatie. Ontdek hoe je online optimaal kunt samenwerken door oplossingen zoals Microsoft Teams of VoiceSystem UC (Pascom), en of de internetverbinding wel genoeg ruimte en snelheid biedt om goed (thuis)werken mogelijk te maken. Ook buiten Corona is dit voor veel bedrijven een uitkomst, maar vaak geen prioriteit. Het werkt in veel gevallen sneller en vaak handiger. Dat is nu zichtbaarder dan ooit.
Dus stel je hebt de ruimte, kun je met slimmere ICT uit deze periode komen!

Leuk bericht? Volg onze projecten en meer via onze nieuwsbrief!

Deel dit artikel

Meer lezen

De technische ‘kartrekker’ van Marinus Aanhangwagens Gilze

Let’s talk about money!

Van geavanceerde netwerkapparatuur tot betrouwbare pintransacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.