global-e logo
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Berla lighting en global-e ict solutions: een belichting op it

Deel dit artikel

Berla-lighting

Berla lighting en global-e ict solutions: een belichting op it

Berla Lighting, een gerenommeerde expert in LED-verlichting op maat en lichtadvies sinds 1930, was aanvankelijk gevestigd in Goirle, maar verhuisde in 2017 naar de huidige locatie en breidde zijn activiteiten uit met meerdere magazijnen: dat vroeg om een strakke IT inrichting.

Op dat moment bestond het team uit zeven leden, die elk hun steentje bijdroegen aan verschillende taken en verantwoordelijkheden terwijl het bedrijf bleef groeien. Alex Smekens is General Manager van de verlichtingsexpert en speelt een cruciale rol in het beheer van het bedrijf.

Betrouwbare nabijheid

“Berla Lighting verzorgt kant-en-klare armaturen, terwijl verlichtingsoplossingen op maat intern worden gemaakt. Het team is gespecialiseerd in het maken van LED-strips op maat en het leveren van maatwerk kastverlichting voor prominente winkelketens en shop-in-shops.” Vertelt Alex. “Om de efficiëntie te verbeteren en de technologische infrastructuur te optimaliseren, besloten we op zoek te gaan naar een betrouwbare IT-partij in de regio.”

Na een grondige evaluatie van verschillende potentiële partners heeft Berla Lighting uiteindelijk gekozen voor Global-e ICT Solutions. “Tijdens het selectieproces hebben we verschillende belangrijke criteria geëvalueerd, zoals technische expertise, betrouwbaarheid, klantenservice, flexibiliteit en kostenefficiëntie. Een van onze eigenaars kende iemand bij Global-e ICT Solutions. Deze IT provider voldeed aan al deze criteria en bood tevens een scala aan op maat gemaakte IT-oplossingen die aansloten bij de specifieke behoeften van Berla.” Aldus Alex.

Technische implementatie

Voor de implementatie van Microsoft 365 en daarmee ook SharePoint werd er een meeting belegd met beide organisaties om een ICT-quickscan uit te voeren. De scan beoordeelde de bestaande netwerkinfrastructuur, inclusief de bestandsservers en mailboxen, om een nauwkeurig voorstel voor de huidige situatie op te stellen. Op basis van de scanresultaten werd een uitgebreide offerte ontwikkeld met Microsoft 365 in combinatie met een firewall- en switchoplossing.

De samenwerking tussen Berla Lighting en Global-e ICT Solutions nam een belangrijke stap voorwaarts met de migratie van hun IT-systemen. Gedurende het hele proces zorgden de engineers van Global-e ICT Solutions voor directe en efficiënte communicatie, waardoor een naadloze overgang werd gegarandeerd. Het vermogen om zich snel aan te passen en de continuïteit van de dienstverlening te behouden was van het grootste belang. Dankzij de nabijheid van de twee bedrijven konden eventuele problemen, zoals de aanschaf van laptops tijdens noodgevallen, snel en effectief worden opgelost.

Alex is tevreden: “Met de keuze voor Global-e ICT Solutions als nieuwe IT-partner ben ik ervan overtuigd dat we kunnen rekenen op een betrouwbare en professionele samenwerking. Ik kijk uit naar de implementatie van geavanceerde IT-oplossingen en de verbetering van de algehele efficiëntie van onze bedrijfsprocessen. Door te kiezen voor een lokale partner verzekeren we ons ook van een snelle respons en persoonlijke ondersteuning, wat essentieel is voor onze dagelijkse operationele behoeften!”

Een bereikbare toekomst

Momenteel zijn Global-e en Berla een roadmap aan het samenstellen voor de integratie van Microsoft Teams voor telefonie. Microsoft Teams integreert naadloos met andere Microsoft-applicaties en -diensten, zoals Microsoft 365 en SharePoint. Een perfecte aanvulling op de huidige IT infrastructuur. Dit zal de productiviteit verhogen, de communicatie verbeteren, de samenwerking vereenvoudigen en de algehele efficiëntie van het bedrijf vergroten. Het bedrijf blijft zich continu ontwikkelen dus Microsoft Teams kan de groei van de LED-expert perfect matchen.

Leuk bericht? Volg onze projecten en meer via onze nieuwsbrief!

Deel dit artikel

Meer lezen

Nooit meer bonnen en facturen najagen?

De technische ‘kartrekker’ van Marinus Aanhangwagens Gilze

Let’s talk about money!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.